Magnus och Tobias sköt en björn

Magnus Persson och Tobias Nilsson, båda från Strömsnäs utanför Stugun i Jämtland,  där de idag på förmiddagen sköt en hanbjörn som vägde 146 kilo efter Magnus jämthund, Bamse. Stugun (JJ) Idag sköt Magnus Persson sina andra björn på två dagar. Även den här gången var det Magnus jämthund Bamse som skällde ståndskall. Magnus jagade tillsammans med Tobias Nilsson, Strömsnäs och båda sköt samtidigt.

Eftersom det i går kväll endast återstod fyra björnar av tilldelningen i område 2b (norr om E14 och öster om renbetesmarkerna) chansade man och släppte på en björnspillning som man sett på Magnus hemmamark i Strömsnäs, utanför Stugun,  kvällen innan. Bamse tog an spåret och efter bara 400-500 meter kom upptaget och det blev fast ståndskall.

– Vi väntade en stund innan vi började smyga, berättar Magnus. När Magnus och Tobias närmade sig började björnen gå sakta undan. Gångståndet gick dock inte snabbare än att skyttarna kunde hålla jämna steg med både björn och hund.

Det dröjde inte länge innan björnen började bukta och jägarna fick backa för att inte lägga vind mot björnen.
Efter en stund kom björnen mot jägarna som fick se både hund och björn närma sig.
Magnus och Tobias hade gjort upp om att den som fick bästa läget skulle skjuta, men när skottläget dök upp sköt båda i stort sett samtidigt. Björnen gick undan en kort sträcka, jägarna sköt var sitt skott igen och björnen föll.

Bamse skällde ståndskall hela tiden och jakten var över på cirka 40 minuter. Björnen var en hane som vägde 146 kilo.
– Vi sköt båda, men Tobias får ta björnen, han tyckte att jakten var jättespännande och han var väldigt nöjd med utgången.

Tobias jagar i ett grannlag till Magnus och har en plottik som han efter jakten släppte på spåret. Tiken klarade sedan att spåra fram till den fällda björnen.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser