Maggi Mikaelsson saknade jaktkort

Jämtlands landshövding Maggi Mikaelsson misstänks inte bara för mutbrott sedan hon sett till att SCA fick fem extra älgar vid en representationsjakt som hon själv deltog i. Nu har det också visat sig att hon saknar statligt jaktkort.

Under älgjakten som SCA arrangerade i september sköt bland annat landshövding Maggi Mikaelsson två älgar. Tilldelningen tog slut och Maggi kontaktade sin egen länsstyrelse och såg till att jaktlaget fick ytterligare fem vuxna älgar. Detta trots att omkringliggande jaktlag fått avslag på extra tilldelning.
Nu har det också visat sig att Maggi Mikaelsson saknade det obligatoriska jaktkortet för år 2005-2006.
Brottet är belagt med bötesstraff.
Just nu pågår två olika förundersökningar efter Mikaelssons älgjakt med SCA i Jämtland. En handlar om brott mot vapenlagen och terrängkörningslagen, sedan landshövdingen blivit utskjutsad till sina pass med terrängkörningsfordon. Den andra handlar om bestickning, mutbrott och tjänstefel.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser