Maggi Mikaelsson åtalas för mutbrott

Östersund (JJ) Magg i Mikaelsson, landshövding i Jämtland åtalas för mutbrott efter att ha låtit sig bjudas på älgjakt av skogsbolaget SCA. Kenneth Eriksson, SCA åtalas för bestickning i samband med älgjaktsinbjudan av landshövdingen.

Överåklagare Christer van der Kwast, vid riksenheten mot korruption motiverar åtalet med landshövdingen i sitt arbete som chef för länsstyrelsen och regeringens särskilda utredare för att se över den svenska skogspolitiken kan antas ha kontakter med SCA och på så sätt gynnat skogsbolaget.
Nöjesjakt
Åtalet mot Kenneth Eriksson, vd för SCA Forest Products, handlar om bestickning i samband med att han bjöd in Maggi Mikaelsson på älgjakten och då även bjöd på måltider i samband med jaken. Som bevisning anför åklagaren landshövdingens egna veckobrev där hon i klartext förklarar att hennes deltagande i den arrangerade jakten enbart handlade om rekreation. Något åtal väcks inte mot den enskilde handläggaren som tilldelade SCA-jaktlaget extra älgar efter påtryckning från landshövdingen.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser