Lyckades med tufft eftersök

Älvsbyn (JJ) André Westin, Moskosel och Olle Bokvist, Auktsjaur fick rycka ut i går när en björn blivit påskjuten i Bredsels VVO. Olles jakthund som är en korsning mellan gråhund och finnspets gjorde ett kanonarbete.

Tony Kristoffersson, Bella, Robert Asplund, Olle Bokvist, King, André Westin.
Det jagades älg i Bredsel VVO i går, men efter vart övergick älgjakten i björnjakt. Två plotthundar släpptes på en björnobservation och när björnen passerade en väg blev den påskjuten.

Dessvärre vände hundarna tillbaka efter ett misstänkt utfall från björnen och därför ringdes Olle Bokvist, André Westin, Tony Christoffersson och Robert Asplund in.

Olles gråhundskornsning King, 5 år, släpptes på spåret och drygt två kilometer från vägen där björnen påskjutits blev det fast stånd. Jägarna beslöt att släppa även Tonys gråjämte Bella som också är erfaren när det gäller björn.

Både hundarna jobbade björnen i ett extremt tätt parti ungskog och André och Olle försökte komma in på ståndet men fick aldrig något fritt läge eftersom hundarna arbetade nära björnen.

Till slut bestämde de båda sig för att försöka gå in och stöta björnen. Bakom det täta skogspartiet låg en myr och bortom den fanns en passlinje.

Olles och Andrés stöt lyckades och björnen ger sig i väg ut på myren. Olle lyckas då genskjuta och kan fälla björnen när sikten öppnas upp.

Björnen var en hona på 150 kilo. Enligt André hade björnen träffats högt upp i ryggen av passkytten. Kulan hade i princip bara gått igenom fettet ovanför ryggraden.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser