Lyckade björnjakter i Västerbotten

Vilhelmina (JJ) De senaste dagarna har två lyckade björnjakter med bra hundjobb slutat med fällda björnar i Vilhelmina och Dorotea.

I Vilhelmina finns en tradition med en gemensam björnjakt där ett 15-tal jaktlag går ihop och jagar.

– Det här är verkligen kul och det visar att samarbete ger resultat, berättar hundföraren Robert Salomonsson, Vilhelmina, som fick avsluta  jakten med att fälla en fin björnhane på 220 kg. Hundarna som gjorde grovjobbet var Pelton och Frisko.

Nöjda björnjägare i Vilhelminaskogarna, fr v Bosse Hellquist, Örjan Strömberg, Håkan Holmgren, Robert Salomonsson och Arne Björnholt.

I skogarna utanför Dorotea kallades den nybildade Björnhundspoolen i Västerbotten in efter en björnobs.

Martin Ottossons gråhund Jack gjorde ett imponerande spårarbete.

– Jag är verkligen imponerad av Jack, han spårade länge som en stövare och till slut hittade han björnen som han skällde ståndskall på, berättar Robert Salomonsson, som tillsammans med Martin smög på ståndskallet.

Björnen var svår att komma åt, men till slut kunde Martin Ottosson, Åsele, fälla en mindre björn.

Björnhundspoolen i Västerbotten fällde denna björn utanför Dorotea. Fr v, skytten Martin Ottosson, Anders Mikaelsson, samt Robert Salomonsson och gråhundarna Jack och Zenta.
AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser