Lyckad vildsvinsjakt i Valla

Tjärstad//Kättilstad (JJ) I helgen deltog ett 40-tal jägare i en vildsvinsjakt där man under åtta timmar sköt 16 vildsvin.

– Vi brukar samlas tre-fyra gånger per år för att jag vildsvin och i lördags blev det en rekordjakt för oss, då 16 vildsvin fälldes, säger Inge Nilsson.

Totalt är det ett 20-tal markägare från Tjärstad till Kättilstad och ner mot Hovstad brygga, intill Åsunden som samarbetar i jakten på vildsvinen.

Prick klockan 06.30 i lördags drog jakten i gång med hundförarna Sten-Åke Saldner och Sven Eriksson från Ydre samt Anna Boson från Åtvidaberg och Tony Hansson från Eksjö. Jaktledare var Jan-Christer Jacobsson med assistans av Inge Nilsson och Henrik Segerstéen. Totalt deltog 38 jägare.

Jaktlaget jagar med hundar som är specialiserade på vildsvin.. En jägare fick 15 vildsvin på sig och han sköt tre stycken. Det var enbart större grisar som fälldes och inga årskultingar. Bland annat var det tre riktigt stora galtar.

Jägarna sålde grisarna till en uppköpare och pengarna går tillbaka till jägarna, då de bjuds på hamburgare, korv och kaffe efter jakten. Markägarna planerar en ny jakt i december, skriver Vimmerby tidning.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser