Lyckad start för skjutbiograf

Växjö(JJ) Skjutbiografen Norraby Skytte & Event, utanför Rottne, har fått en bra start, anläggningen har haft många besökare. Detta är den åttonde anläggningen av den här typen i landet.

Anläggningen invigdes den 9 september och sedan dess har det varit många besökare.
-Ja, vi har fått väldigt bra respons. Anläggningen lockar både övningssugna jaktlag och företag som vill ha spännande event, säger delägaren Christer Emanuelsson till Magazinet i Växjö.

Det var bröderna Carl och Gustaf Rappe som fick idén. Nu drivs anläggningen av bröderna och Jaktia i Växjö. På en film visas vilt och skytten skjuter sedan med helmantlad ammunition mot filmduken.

Detta är den enda anläggning i landet där det används en värmekamera för att detektera träffarna, ett mycket exakt system.
Det här rapporterar Magazinet i Växjö.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser