Lyckad björnpremiär i Lumsheden

Falun (JJ) Det blev en lyckad björnjaktspremiär tidigt nu på morgonen i Lumsheden, Dalarna. En hona på 150 kg fälldes för en stund sedan.
Premiärbjörnen i Lumsheden fälldes för en stund sedan i Lumsheden. Skyttarna Mats Jonsson och hundföraren Johan Öhman, visar upp den 150 kg tunga björnhonan.

Lumsheden har i många år varit ett hett område för björnjägarna. Redan vid 04.30-tiden i morse sågs björnen och Johan Öhman släppte sina och Jimmie Mårtenssons plotthundar Zoie och Buzz.

Efter 3 km besvärlig spårning  blev det upptag på björnen.Den gick undan för hundarna och Mats Jonsson sköt på björnen när den passerade en väg. Två km senare blev det stopp i en ungskog och Johan Öhman kunde fälla björnen efter en stund när den sakta gick undan i gångstånd.

Har du något att rapportera från björnjakten, skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser