Lyckad björnjakt på Jaktjournalens marker

Sten-Roger Johansen, Mosjön, gäst på Jaktjournalens marker mellan Svaningen och Lidsjöberg i Jämtland, lyckades i går afton fälla en vuxen björn.

Stein-Roger postade intill ett stort hygge på Gullöberget, vid 16-tiden uppmärksammade han en björn som försvann upp i berget, efter ytterligare 15 minuter kom björnen ut på hygget igen. I 45 minuter väntade Stein-Roger för att vara säker på att inga björnungar fanns med. Med ett säkert skott fällde han sedan en björnhona på 120 kg.Björnen var den nionde som fälldes vid årets björnjakt i Jämtlands norra björnjaktsområde. 11 björnar återstår.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser