Lyckad björnjakt för Per och Anna

Per Nordwall och skytten Anna Göransson med björn och båda hundarna Siimeksen Jannu och Kougstabackens Hero. Skyttmon (JJ) Per Nordwall och sambon Anna Göransson, fick idag på morgonen vara med om en spännande björnjakt som slutade med att Anna sköt björnen den när träat för parets båda jämthundar Siimeksen Jannu och Kougstabackens Hero.

Jakten började med att man tog upp björnen efter ett rejält spårarbete. En stund efter upptaget fick även Jannu komma loss och ansluta sig till ståndskallet.

Under två timmar gick jakten i omväxlande sken, gångstånd och ståndskall. Till sist valde björnen att gå upp i ett träd och där kunde Anna avsluta jakten.

När detta skrivs var björnen ännu inte besiktad och vägd, men Per uppskattar att den vägde cirka 60 kilo. Nu återstår endast en björn i området.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser