Luzern attackerad av varg

Mora (JJ) Luzernstövaren Nisse, tre år, skadades svårt när han blev attackerad av en varg under harjakt vid Trollberget, sydost om Brunnvasselbodarna.

Ägaren hörde sin hund vråla och sprang då mot platsen. När han närmade sig kom hunden fram och la sig ned på vägen.
Hundägaren fick kontakt med några älgjägare som hjälpte till att frakta hunden till djursjukhuset i Falun. Spår på snön visade att vargen släpat med hunden i cirka 100 meter innan den kom loss.
Nisse tillbringade natten nedsövd på djursjukhuset. Dagen efter kvicknade han till och kunde resa sig upp.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser