Lurade jägare överklagar polisbeslut

Skåne (JJ) Christoffer Frank och de andra jägarna, som lurats på jakt de betalat för, överklagar nu polisens beslut att inte inleda förundersökning. – Härvan sväller – nu är vi 14 personer som betalat för jakt, berättar Christoffer Frank.

14 jägare har lurats att betala 165 000 kronor för jakt på ett skånskt gods. Foto: Istock, fotomontage

Han svarade på en Blocket-annons och blev bjuden på kaffe och visad markerna på ett skånskt gods.

Han betalade vad den säljande mannen ville ha. Problemet är att mannen inte har någon jakträtt på den mark affären avsåg.

– Han har ingenting med jakten här på gården att göra. Mitt råd till jägarna har varit att polisanmäla mannen, säger godsägaren till Jaktjournalen.

Christoffer Frank och de övriga jägarna lämnade in en polisanmälan, men fick till svar att de måste driva ärendet civilrättsligt i domstol.

Polisen inleder ingen granskning av fallet.

Den polisman som tagit beslutet är på semester och har inte kunnat nås för en kommentar.

Råder jägarna att överklaga

– Jag kan inte kommentera det enskilda fallet. Men utredaren måste ha gjort bedömningen att det rörde sig om ett ekonomiskt tvistemål, som ska avgöras civilrättsligt, säger Pernilla Åström, chefsåklagare vid södra Skånes åklagarkammare.

Hon råder Christoffer Frank och de övriga inblandade att överklaga polismannens beslut.

– Får vi in en överklagan så granskar vi ärendet på nytt och gör en bedömning om ärendet kan falla under allmänt åtal, säger Pernilla Åström.

Christoffer Frank har lämnat in en överklagan och hoppas nu att polis och åklagare utreder saken.

– Vi har kontakt med en advokat som är beredd att hjälpa oss, men han vill att vi avvaktar vad åklagaren säger om vår överklagan, berättar Christoffer Frank.

Sedan Jaktjournalen skrev om saken i onsdags har det dykt upp ytterligare jägare som lurats på jakt på det aktuella godset.

– Nu är vi 14 personer som betalat sammanlagt 165 000 kronor. Jag tror det finns ytterligare jägare som blivit lurade, säger Christoffer Frank.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser