LRF vill jaga problemlodjur

Holsljunga (JJ) Ett lodjur har angripit får ett flertal gånger i Holsljunga i Västra Götalands län. Nu vill LRF ha skyddsjakt på problemdjuret.

Sedan i augusti har en fårbesättning attackerats av lodjur tre gånger. Detta trots att ägaren flyttat djuren. Nu engagerar sig ATL och söker skyddsjakt på lodjuret.

– Vi står bakom riksdagens beslut om att ha gynnsam bevarandestatus, såväl för lodjur som för andra rovdjursarter. Men vi menar också på att det att vi ska ha livskraftiga rovdjursstammar i Sverige får inte innebär att vi inte får jaga stammarna aktivt, det vill säga vi måste få plocka bort individer som gör skada, säger Eleonore Marcusson, verksamhetsutvecklare på LRF Västra Götaland till Sveriges Radio Sjuhärad.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser