LRF överklagar vargbeslut

LRF i Västra Götaland överklagar länsstyrelsen beslut att inte ge skyddsjakt på en varg på Kroppefjäll.

Länsstyrelsen sa förra veckan nej till skyddsjakt på varg trots flera angrepp på får i området kring Mellerud och Färgelanda. Enligt länsstyrelsen skulle skyddsjakten leda till ökad risk för fårangrepp eftersom det skulle bli svårare för den kvarvarande vargen att föda sina valpar och därmed frestas att välja mer lättjagade byten som får.

Men LRF håller inte med och överklagar beslutet till Naturvårdsverket. De hänvisar till att det inte blev fler fårangrepp vid ett annat tillfälle när en varg i ett föräldrapar sköts, skriver ATL.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser