LRF kritiserar jägare

Kungsbacka (JJ) Anders Råsberg, tillförordnad regionchef på LRF är djupt kritisk till utfodringen av vildsvin som han anser borde förbjudas. Han menar att Svenska Jägareförbundets argument inte håller.

Enligt Anders Råsberg är utfodringen av vildsvin i dag ett stort problem som lett till vildsvinsstammen kunnat växa sig stark med följden att skadorna på jordbruket intensifierats.

I en intervju med tidningen Jönköpings Posten säger han att utfodringen på sina håll är fullständigt ohämmad. Jägare kör ut tonvis med sockerbetor och konditoriavfall.

– Det har helt spårat ur, säger han.

Han menar också att Svenska Jägareförbundets argument om vikten att stödutfodra djur under den vintern ur ett djuretiskt perspektiv bara är ett svepskäl.

– Tittar vi på exempelvis älgarna och rådjuren så bryr sig inte jägarna särskilt mycket om dem vintertid, säger regionschefen till Jönköpings Posten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser