LRF efterlyser höjd beredskap på grund av varg

ÄLMHULT(JJ). LRF Sydost vill att länsstyrelsen höjer beredskapen med anledning av vargetableringen i Älmhult. Det verkar som att ett revir är på väg att bildas av en varghona väster om Älmhult. LRF ser en fara att djur antingen blir rivna elller skräms av vargen.

– Det är viktigt att länsstyrelsen är med på banan från början. Att de som har djur och som blir drabbade får en snabb ersättning, likadant om det skulle bli aktuellt med något förebyggande stängsel eller liknande, säger Lars-Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost, till Smålandsposten.

Christer Holden, ordförande i Jägarförbundet i Älmhult, säger till Smålandsposten att det går att ha några vargar i Småland, men inte för många.
Och han pekar på risken att vargen kan börja ta hundar, något som skulle göra att man mister stora delar av jakten.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser