Lottning inför Småhunds-SM klar

Vårgårda (JJ) Årets upplaga av Småhunds-SM har invigts och nu har alla provrutor lottats inför morgondagens tävling.

De tolv bästa drivande kortbenta jakthundarna gör i morgon upp om SM-titeln. Invigningen av tävlingen har hållits och nu väntar gemensam middag för deltagarna.

Tre tävlande ekipage från respektive rasklubb: Bassetklubben, Taxklubben, Beagleklubben och Dreverklubben, kommer tävla under morgondagen. Alla hundarna släpps klockan 08.00. Tax och Basset får vara loss 4,5 timmar och Beagle och Drever får vara loss i 6 timmar.

Jaktjournalen liverapporterar i vanlig ordning på vår SM-hemsida. Där kan du redan nu se vilka provrutor som gäller för de tävlande hundarna.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser