”Löjligt med vargsäkra hundvästar”

Stockholm (JJ) Regeringens kohandel med samrådspartierna i årets budgetförhandlingar innebär att jägarnas hundar är lovligt vilt för landets vargar.

Regeringen har beslutat om ett program för att underlätta för djurägare som drabbas av rovdjur. Jakthundarna föreslår man ska läras att undvika varg genom att går kurser och förses med pinglor och bitsäkra västar. – En politisk cirkus, säger Jägareförbundets ordförande Ove Wiktorin i en kommentar om regeringens nya rovdjurspolitik. Viktorin är övertygad om att den nya rovdjurspolitiken kommer att bli ett bakslag för sossarna och samarbetspartierna i valet.När det gäller bitsäkra västar säger Viktorin att det bara är ett spel för galleriet och att hunden i praktiken inte har en chans.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser