Lojakten avlyst i Västmanlands län

Kolsva (JJ) I dag avlystes jakten i Västmanlands län sedan de två tilldelade lodjuren fällts under samma jakt utanför Kolsva.
Två lodjur på en gång. Skyttarna Anders Alm och Sven-Åke Karlsson bakom sina fällda katter. Foto: Tommy Östlund

Det var ingen slump att Västmanlands två lodjur fälldes i Kolsva. Bakom jakten stod Karmansboda jaktlag. De har inlett ett rovdjursamarbete med andra jaktlag och nyttjar i dag 40 000 hektar till lodjursjakten.

I dag var snöförhållandena bra och Fredrik Perols med sin hamiltontik Jägardalens Goa och Tommy Östlund med sin foxhound Ragnar var inbjudna hundförare.

När marken ringades upptäcktes att tre lodjur rört sig in i området under tiden ringen lagts. Stövarna släpptes på spåret och två lodjur kunde fällas. Det ena sköts på drev och det andra på ståndarbete. 

Nu är tilldelningen i länet fullskjuten och jakten avlyst. Även i Uppsala län avlystes jakten i dag sedan det sista av länets tio lodjur fällts.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser