Lodjursunge låg på trappan

Gävle(JJ) Ett oväntat besök - det fick Susann Eriksen i Sätra. När hon återvände från affären fick hon se att en lodjursunge låg på trappan. Lodjuret var dock i så dåligt skick att det togs beslut om avlivning.

Trots uppståndelsen kring lodjuret så sprang ungen inte i väg. Polisen kontaktades som i sin tur kontaktade Ola Lund, från Gävle viltvård. Lund såg ingen annan lösning än att avliva lodjursungen.

Förmodligen har ungen blivit moderslös för tidigt och därför inte klarat av att skaffa tillräckligt med föda.
Statens veterinärmedicinska anstalt ska undersöka djurkroppen. 
Det här rapporterar Gefle Dagblad/gd.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser