Lodjursattack i Skåne

För första gången har en lodjursattack dokumenterats i Skåne. Lodjuret dödade två hjortar i ett hägn utanför Hässleholm.

Lodjursattacken är det första fallet i modern tid enligt länsstyrelsen i Skåne. De dödade kalvarna påträffades den 6 februari. Kalvarna var bitna i halsen och betten samt tidigare observationer av lodjur på platsen styrker att det var ett lodjur som dödade hjortkalvarna. Några dagar senare hittades ytterligare två döda djur, men de var svårt angripna av rävar och korpar och där kunde man inte fastställa dödsorsaken. Hjorthägnet ägs av Peter Jönsson och han har cirka 250 hjortar i sitt hägn.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser