Lodjursattack i Hyssna

Borås(JJ) I går morse hittade Kjell Oskarsson sex rivna får. Enligt länsstyrelsens besikningsman handlar det om en lodjursattack.

Bertil Andersson är besiktningsman på länsstyrelsen:
– Jag är helt säker på det, det är helhetsbilden som säger det – bitmärken, sättet de dött på bland annat. I ett fall var huvud och hals bortslitet, säger han till Borås Tidning/bt.se.

Det är första gången Kjell Oskarsson drabbats av en rovdjursattack. Han framhåller att stängsel inte är till någon större hjälp, eftersom han menar att både varg och lodjur tar sig in ändå om de vill.
Det här rapporterar Borås Tidning/bt.se.

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser