Lodjursattack i Hyssna

Borås(JJ) I går morse hittade Kjell Oskarsson sex rivna får. Enligt länsstyrelsens besikningsman handlar det om en lodjursattack.

Bertil Andersson är besiktningsman på länsstyrelsen:
– Jag är helt säker på det, det är helhetsbilden som säger det – bitmärken, sättet de dött på bland annat. I ett fall var huvud och hals bortslitet, säger han till Borås Tidning/bt.se.

Det är första gången Kjell Oskarsson drabbats av en rovdjursattack. Han framhåller att stängsel inte är till någon större hjälp, eftersom han menar att både varg och lodjur tar sig in ändå om de vill.
Det här rapporterar Borås Tidning/bt.se.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser