Lodjur utanför äldreboende

Skottsund/Njurunda(JJ) Sara Jäärf lyckades filma ett lodjur utanför ett äldreboende. – Det var jättehäftigt. Som tur var fick jag upp telefonen, annars hade ingen trott mig, berättar Sara för Sundsvalls Tidning/st.nu.

Hennes första tanke var att det var en hund som gick framför henne. Men snart insåg hon att det faktiskt var ett lodjur. På grund av att lodjuret inte riktigt visste vägen därfirån blev det stressat. 

Först här hon visade filmen trodde de på henne inne på äldreboendet. 
Peter Nilsson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, säger till Sundsvalls Tidning/st.nu att det är ovanligt att lodjur ger sig in i området.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser