Lodjur tog 10 hjortar

Ett lodjur har attackerat och dödat tio dovhjortar i ett hägn på gården Södra Kaserna, utanför Uddevalla. Ägarna till hägnet får ingen statlig ersättning och har nu ansökt om skyddsjakt.

Tio hjortar på tolv dagar har lodjuret dödat i det hägn som Lena Molander och hennes man Rune Andersson startade för 15 år sedan. Lodjuret har specialiserat sig på hjortarna och länsstyrelsens besiktningsman Jimmy Carlsson har konstaterat att det rör sig om lodjur.
Han är säker på att det är samma lodjur som dödat samtliga hjortar. Lodjuret har bara tagit någon tugga ur varje hjort och verkar döda för nöjes skull.
Lodjuren har stadigt ökat i Västra Götaland och nu bedöms det finnas minst 19 familjegrupper i Västra Götaland.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser