Lodjur tar mackor i Östansjö

Hälsingland(JJ) Ett oskyggt lodjur tar mackor i Östansjö, dessutom har en av katterna jagats. Länsstyrelsen har informerats om det närgånga lodjuret.

Familjen Åslund-Jansson såg lodjuret första gången i tisdags. Därefter har det dykt upp nästan varje dag.
– Det känns inte bra att den är här. Den har gett sig på en av våra katter och när Johanna låg ute och solade gick den fram och tog en av hennes smörgåsar. Så beter sig inte ett normalt lodjur. De är mycket skygga, säger Robert till Söderhamns-Kuriren/ helahalsingland.se.

Både Axel och katterna tycker det är obehagligt med det oskygga lodjuret. Länsstyrelsen har satt upp en åtelkamera vid platsen.
Dessutom har länsstyrelsen sänt ut en jägare som får fälla lodjuret.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser