Lodjur rev tremånaders gutefår

Risarp (JJ) Ett tre månader gammalt gutefår revs i helgen av lodjur i Risarp utanför Harplinge. Länsstyrelsens rovdjursexpert är helt säker efter att ha besökt platsen. Hela attacken, och spåren efter, pekar på lodjur.

Göran Adreasson i Risarp, Harplinge hittade på grusvägen utanför beteshagen ett av hans tre månader gamla bagglamm dött.
– Det var tydligt angripet i strupen och i bakdelen. Djuret var fortfarande varmt, så det kan inte ha gått lång tid från dödsögonblicket tills jag upptäckte det, säger Göran till Hallandsposten.
När det är konstaterat att tamdjur blivit rovdjursrivna har ägaren rätt till ersättning av staten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser