Lo fälldes utanför Norråker

Norråker (JJ) Nu på förmiddagen fällde norrmannen Kristoffer Clausen sitt första Skandinaviska lodjur. Bakom den framgångsrika jakten låg Robert Salomonssons hundar.

Lyckad jakt. Robert Salomonsson, Kristoffer Clausen och Niklas Edström gjorde inget misstag.

Redan i går hade Niklas Edström, Norråker, hittat lodjursspår och ringde därför efter Robert Salomonsson, Borgafjäll och hans kompis Kristoffer Clausen, känd jaktfilmare från Norge.

– Tidigt i morse kom jag och Kristoffer till Norråker och tillsammans med Niklas hittade vi på nytt färska spår efter ett lodjur. Jag släppte Frisko först och strax efter Spader. Allt gick väldigt snabbt, bara 400-500 meter bort hittade hundarna lodjuret och det blev ståndskall på en gång, berättar Robert Salomonsson.

Niklas Edström hade ställt sig på pass, medan Robert och Kristoffer stannade på lodjurets inspår. Men efter en stund förstod man att ståndskallet var fast och började smyga.

– Vi smög som indianer och när vi kom fram satt lodjuret i ett träd och Kristoffer fick skjuta, berättar Robert och fortsätter.

– I går jagade vi i Västernorrland och hade även då ståndskall på ett lo som träat. Jag smög inte utan stövlade bara in och när jag såg lodjuret i trädet vände jag mig om mot Kristoffer, som hade bössan, och sa att nu är det klart, lon sitter i trädet.

– Då ropade Krisoffer att nu sticker den. Snabbt hasade lon sig ned och stack, sedan jagade vi den hela eftermiddagen utan att få en skottchans. Så man kan säga att vi lärde oss en läxa, dessutom avlystes jakten i Västernorrland. Så idag smög vi som indianer…

Lon var en hane på cirka 15-16 kg, och skjuten inom område 4 i Jämtland. Jakten är nu avlyst i detta område.

Läs även när Robert Salomonsson sköt rekordlo>>

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser