Livsfarligt att gå in i brandhärjad skog

Ramnäs(JJ) Det är förenat med livsfara att gå in i den brandhärjade skogen kring Ramnäs. Älgjägarna varnas av Jägareförbundet för att bege sig in i området.

Detär alltså förenat med stor fara att bege sig in där, bland annat på grund av att rötter bränts av till träd som fortfarande står upp och därmed kan falla. Dessutom finns det dolda glödbäddar i marken.

Förbundet har utbildat älgjägar om farorna i området.
– Det är jättefarligt att gå in i området, träden kan tippa när som helst, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jägarförbundet, till VLT.

De utbildade jägarna får ett intyg som ger dem rätt att gå in i området, men detta är bara tänkt att göras om det är nödvändigt vid eftersök och för att ta reda på skadat vilt.
Det här rapporterar VLT.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser