Linneas nitlott blev högsta vinst

Ånge (JJ) Linnea Skogli från Falun drog nitlotten och fick passa i stället för att gå med hund på älgjakten. Men nitlotten blev vinst när en björnhanne på 177 kilo bestämde sig för att gå förbi hennes älgpass.

Linnea Skogli med sin första björn.
Linnea Skogli jagade älg tillsammans med sin pappa och jaktkamraterna i Julåsen utanför Ånge. Egentligen skulle Linnea gå med älghund men när det lottades blev hon i stället postare den aktuella jaktdagen.

– Jag fick dessutom ett halvtaskigt älgpass när vi lottade passen på morgonen. Vi hade bestämt innan att om det kom björn skulle vi få skjuta också.

Efter stund dök det upp en björn på vägen 100 meter från Linnea. Eftersom hon inte visste om det var en hona med ungar höll hon igen skottet. Björnen valde då att börja nosa i Linneas spår och lunkade sakta emot henne.

– Hade björnen haft med sig ungar hade den nog varit mer försiktig när den fick vittring av mitt spår. Nu kom den emot mig, men jag ville inte skjuta den framifrån. När den hade gått en bit vände den upp sig och jag kunde skjuta.

Björnen föll ihop men Linnea chansade inte och sköt ett par skott till.

– Jag var betydligt mer lugn än jag föreställt att jag skulle vara om jag fick björn på mig. Det var egentligen först efter skotten som jag blev skakig.

Nu är björnen lämnad in på beredning och ska pryda golvet hemma. Linneas pappa Tommy är både stolt och smula avis. Under sina 35 år i skogen har han inte ens sett en björn.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser