Lillehärdalsrättegången avslutas i dag

Mora (JJ) Rättegången mot de fem män som är misstänkta för grovt jaktbrott mot varg är inne i slutskede och avslutas idag efter slutpläderingar.

Enligt Åklagare Åse Schoultz finns det bevis för att de fem männen var ute på vargjakt i Tandsjöreviret vid Ulvsjön på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. Hon yrkar i sin slutpläderingen på fängelsestraff på upp till två år.

I slutpläderingen säger hon också att det är den sammantagna bilden som bevisar att männen tjuvjagade varg. Hon menar åtalet styrks av de vittnesmål som getts av vargforskare som berättat hur vargarna rört sig i området, och de fem männens berättelser som visar att de befunnit sig i området.

– Och något annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga, säger Åse Schoultz till Sveriges Radio Dalarna P4.

Nu under eftermiddagen håller de åtalade männens advokater sin slutplädering och de menar att åtalet mot deras klienter ska ogillas av rätten.

Domen kommer meddelas den 26 november.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser