Licensjakter på varg överklagas

Gävle (JJ) Svenska Rovdjursföreningen i Gävleborg överklagar nu Länsstyrelsens beslut om licensjakt på sex vargar i Åmot/Ockelboreviret.

I ett pressmeddelande skriver de att en licensjakt på vargfamiljen skulle gå helt emot Naturvårdsverkets målsättning för vargförekomst i Gävleborgs län.

Man anser också att Länsstyrelsen i Gävleborg inte tillräckligt noggrant och trovärdigt motiverat licensjaktsbeslutet med avseende på socialekonomiska konsekvenser, effekter på tamdjurhållningen och olägenheter av närgånget beteende och möjligheter till jakt på älg.

Rovdjursföreningen anser att det råder osäkerhet kring bedömningen av revirets utbredning och att en korrekt bedömning är av stor betydelse för att kunna avgöra om angrepp mot sällskapshundar som inträffat i kommunen kan vara orsakade av andra vargar från andra revir, rapporterar Arbetarbladet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼