Licensjakter på varg överklagas

Gävle (JJ) Svenska Rovdjursföreningen i Gävleborg överklagar nu Länsstyrelsens beslut om licensjakt på sex vargar i Åmot/Ockelboreviret.

I ett pressmeddelande skriver de att en licensjakt på vargfamiljen skulle gå helt emot Naturvårdsverkets målsättning för vargförekomst i Gävleborgs län.

Man anser också att Länsstyrelsen i Gävleborg inte tillräckligt noggrant och trovärdigt motiverat licensjaktsbeslutet med avseende på socialekonomiska konsekvenser, effekter på tamdjurhållningen och olägenheter av närgånget beteende och möjligheter till jakt på älg.

Rovdjursföreningen anser att det råder osäkerhet kring bedömningen av revirets utbredning och att en korrekt bedömning är av stor betydelse för att kunna avgöra om angrepp mot sällskapshundar som inträffat i kommunen kan vara orsakade av andra vargar från andra revir, rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser