Licensjakt på säl dröjer

Kungsbacka (JJ) Naturvårdsverket beslutade härom året att det licensjakt på säl skulle införas eftersom beståndet ansågs tillräckligt stort, men nu har frågan fastnat på departementsnivå rapporterar Svensk Jakt.

– Jag pratade med departementet innan jag åkte hit och före valet kommer inget förslag på allmän jakt på säl. Bland annat eftersom inte ens kvoterna fylls för skyddsjakten på säl. Tyvärr är regelverket krångligt kring jakten och rapporteringen och det är många som inte rapporterar skjutna sälar. Det slarvas en hel del med det, säger Rune Wikström, moderat riksdagsledamot till Svensk Jakt.

Frågan väcktes under Svenska Jägareförbundets kustråds årsmöte i veckan. Rune Wikström kunde inte heller ge några besked när licensjakt på säl kommer bli verklighet.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser