Licenshanteringen ska granskas

Stockholm (JJ) Efter omfattande kritik för de långa väntetiderna på vapenlicenser, har regeringen nu gett i Polismyndigheten i uppgift att se över handläggningen.

Arkivfoto: Per Jonson

Nu vill regeringen att Polismyndigheten ska granska och redovisa hur handläggningstiderna utvecklats de senaste åren och vilka faktorer som påverkat dem.

Vidare ska långsiktiga åtgärder för effektiv handläggning och nationell likvärdighet klargöras, liksom statistik över handläggningstiderna i polisens årliga redovisning framöver.

– Det är angeläget att Polismyndighetens prövningar av ansökningar om vapenlicens är effektiva och enhetliga. Den nya Polismyndigheten ges nu bättre förutsättningar för att effektivisera arbetet med att ge de tillstånd svenska jägare och sportskyttar behöver, säger inrikesminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande från regeringskansliet.

Senast den 1 mars nästa år ska Polismyndigheten komma med en första redogörelse. Den slutliga ska komma ett år senare.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser