Annons
Licensfria ljuddämpare – var god dröj | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan licens
Det dröjer med beslut om ljuddämpare ska bli licensfria. Foto: Per Jonson
Licensfria ljuddämpare - var god dröj
Stockholm (JJ) Det blir inga licensfria ljuddämpare från och med 14 september, som regeringens särskilde utredare föreslagit. Ärendet dröjer.
I våras föreslog regeringens särskilde utredare, hovrättsdomare Kazimir Åberg, att ljuddämpare för jaktgevär ska bli licensfria. Han insåg att tiden var knapp, men förslaget var att ändringen skulle gälla från 14 september. Så blir det inte. Justitieminister Morgan Johansson (s) meddelar via sig sin pressekreterare att det på regeringskansliet pågår ett arbete med att ta fram en lagrådsremiss i ärendet.

”Inte görligt”

”Inom ramen för det arbetet kommer regeringen att överväga det aktuella förslaget mot bakgrund av de remissynpunkter som inkommit. Det är i nuläget inte möjligt att ange när eventuella ändringar med anledning av departementsskrivelsen kommer att träda i kraft, men ett ikraftträdande den 14 september 2018 är inte görligt”, skriver pressekreterare Joanna Abrahamsson till Jaktjournalen. – Jag har inte fått någon närmare tidsangivelse. Återkom om ett par veckor, så får vi se vad läget är då, tillägger Joanna Abrahamsson via telefon.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!