Letar lösningar på fästingproblematiken

Kungsbacka (JJ) Forskare i ett samskandinaviskt projekt ska tillsammans leta lösningar på problemet med fästingburna infektioner.

Det rör sig om totalt elva olika parter med kompetens från sex olika forskningsområden som tillsammans ingår i projektet Scandtick Innovation. I tre år ska fästingar och de smittor de sprider undersökas noggrant.

Ett av syftena är att få fram bra information och riskreducerande åtgärder. Forskarna kommer jobba med vaccinframtaging men också med åtgärder för att förbättra behandlingen för människor och djur som drabbas av fästingburna smittor, rapporterar ATL.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser