Lerduveskytte polisanmält

Särna (JJ) Krossade lerduvor, ölburkar och tomhylsor på en väg till några fäbodar norr om Särna har föranlett en polisanmälan om nedskräpning och skadegörelse.

Arkivfoto: Per Jonson

Det är Mora Tidning som rapporterar om händelsen. Enligt polisen i Idre förefaller det som om någon skapat en egen skjutbana längs med en skogsbilväg som leder till några fäbodar norr om Särna.

– Vi har nu gjort en anmälan om ringa skadegörelse och nedskräpning. Helt uppenbart har någon eller några sysslat med lerduveskjutning här och lämnat mängder med patroner, skräp och ölburkar efter sig, säger Lena Nilsson på polisen i Idre till Mora tidning.

Polisen fick kännedom om händelsen genom ett anonymt tips och nu vill polisen gärna att fler hör av sig som kan ha uppgifter om vilka som ligger bakom skyttet och nedskräpningen.

– Känsla är att det handlar om en fyllegrej utifrån alla ölburkar, men också att det handlar om någon som har vapenlicens. Jag tror inte det är ett olagligt vapen som använts, säger Lena Nilsson.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser