Ledarskribent vill ha fler jägare och mer jakt

Blekinge (JJ) Blekinge Läns Tidning efterlyser på ledarplats att samhället värderar jakten och jägarna högre och att antalet svenska jägare blir fler.

Fler jägare och mer jakt. Det önskar sig Anders Gustafsson på Blekinge Läns Tidning. Foto: Gettyimages

Tidningens politiske chefredaktör, Anders Gustafsson, pekar på att Sverige behöver mer jakt efter vilt och nämner exempelvis den växande vildsvinsstammen och trafikeftersök som viktiga argument för jakt.

Anders Gustafsson pekar på att jakten, med 300 000 jägare, torde vara en av de största folkrörelserna i Sverige. Han konstaterar dock att antalet jaktkortslösare minskar.

”Borde beklaga”

”Vissa, som de radikala djurrättsaktivisterna, jublar över detta: färre jägare betyder att färre djur ”mördas” i skogen.

Vi andra borde dock beklaga utvecklingen. För jakten kan inte reduceras till ett nöje bland andra. Nej, jakten fyller faktiskt flera viktiga funktioner och det ligger i hela samhällets intresse att motverka trenden med allt färre jägare. Det behöver bedrivas mer, inte mindre, jakt i Sverige”, skriver Anders Gustafsson i Blekinge Läns Tidning.

Läs hela ledaren här

AKTUELLT

Vit älg en klickraket

Kommunalrådet Hans Nilssons film på en vit älg har blivit en riktig klickraket. Den ska ha visats över 85 miljoner gånger.

Annonser