Laser effektivt i kamp mot skarv

BLEKINGE(JJ). Det har visat sig vara effektivt att belysa skarvkollonier i norra delen av landet med laser, detta har framkommit vid försök som gjorts. Den här metoden tror Per-Arne Åhlén, på Jägareförbundet, kan vara ännu effektivare i Blekinge.

Man använder en laserstråle för att lysa bland skarvarna. Görs detta i mörker har det visat sig att skarvarna lämnar platsen, äggen blir då snabbt kallla och däremed dör nästa kull. 
Åhlén tror att metoden kan vara effektivare i Blekinge eftersom sommarnätterna är ganska mörka. 

En ornitologisk förening menar dock att detta är en oetisk metod. 
Glen Frid, talesperson för länets yrkesfiskare, tycker dock att metoden verkar bra. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Blekinge.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser