Läsare upprörd över älgkadaver

Gävle(JJ) En läsare har hört av sig till Arbetarbladet och klagat över älgkadaver som ligger kvar i skogen. Tidningen konstaterar dock att jägarna gör vad som är tillåtet.

Läsaren menar också att kadavren drar till sig rovdjur.

– Men det finns inget förbud mot att lämna avfallet i skogen. En del jägare brukar gräva ner det i marken för att undvika dålig lukt. Lämnas det på marken blir det föda för andra djur som fåglar och även björnar lockas. Det finns även potential att det attraherar vargar, säger Sara Lindqvist, jaktexpert på länsstyrelsen, till Arbetarbladet.se.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser