Lars Boström fällde björn utanför Näsåker

Näsåker (JJ) Efter en lång jaktdag inom Resele Västra VVO lyckades Lars Boström, Tängsta, fälla en björnhane i går.

– Jakten började egentligen redan på morgonen, men jakten var inte avslutad förrän klockan 18.00, berättar Lars.

Första hunden som användes vågade inte riktigt skälla på björnen. Gång på gång avbröt den ståndskallsarbetet och återvände till Lars.

– Efter ett tag bestämde vi oss för att släppa Nosler, en blandning mellan en jämthund och gråhund, som ägs av Henrik Olli i grannbyn, berättar Lars.

– Nosler ställde björnen och höll i ordentligt, jag var in på ståndet ett par gånger innan jag fick en skottchans och sköt tre smällar på cirka 10 meter. Men björnen gick undan och stannade sedan 400 meter bort med Nosler skällande hela tiden.

– Då hämade vi även Fredrik Edlunds, blandhundstik Strimma, som är efter Robert Salomonssons Urak. Jag och Roger Stridsman smög in på ståndet och sköt var sitt skott på 6-7 meter och avslutade då jakten, förklarar Lars, som för 7 år sedan blev utsedd till Årets Ungdomsjägare av Jaktjournalen.

Björnen som Lars fällde var en hane som vägde exakt 200 kg.

Lars Boström och Roger Stridsman avslutade jakten tillsammans sedan Lars tidigare skjutit på björnen.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser