Laponia tar över jaktmässa

Arvidsjaur (JJ) Hotell Laponia tar över jaktmässan i Arvidsjaur, flyttar ut den och förlänger till två dagar.

Hotell Laponia tar över jaktmässan som tidigare anordnats av Jägarförbundets jaktvårdskrets i Arvidsjaur, som förklarat sig ha svårt att fortsätta arrangera mässan. Mässan får nu nytt namn, Laponia Game Fair och utökas från en dag till två dagar.

– Mässan flyttar från ishallen till Laponias sameland och hålls utomhus. Där finns mer plats för utställare, där finns också möjlighet att till exempel testa båtar och att kasta fluga eftersom det finns en tjärn där, säger Kristoffer Lundström, ägare till Hotell Laponia, till Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser