Länsstyrelsen spårar i Amungenreviret

GÄVLEBORG (JJ). Det finns minst tre vargar i Amungenreviret. Det kan länsstyrelsen i Gävleborg konstatera sedan man påbörjat spårning i reviret.

Länsstyrelsen uppger dock att det är svårt att bedöma om det handlar om årsvalpar eller äldre valpar. Man har dock säkerställt att det inte är några djur som revirmarkerar i området ännu. 
Dessutom har man kunnat se att en fjärde varg rör sig i närheten av de andra tre. Det är dock osäkert huruvida detta är ytterligare en valp. 

Spårningen fortsätter nu för att länsstyrelsen noggrant ska kunna dokumentera valparnas rörelsemönster. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser