Länsstyrelsen övertygad om att rätt varg sköts

Söderbärke(JJ) Enligt länsstyrelsen är det helt klart att det var rätt varg som sköts utanför Söderbärke under skyddsjakten. – Ja, beteendet den hade när den sköts gör att vi kan sluta oss till det, säger Henrik Thurfjell, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

Skytten sköt vargen på kort håll och enligt Thurfjell har länsstyrelsen fått in rapporter om att man kunnat vara bara några meter från vargen tidigare.
Enligt Thurfjell kan samtliga rapporter från området, om en oskygg varg, ha handlat om samma varg.

Frågan är om den nu fällda vargen verkligen var någon ungvarg. Vikten på 45 kilo gör att han ifrågasätter detta. Undersökningen av vargen vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, ska ge svar på detta. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser