Länsstyrelsen övertygad om att rätt varg sköts

Söderbärke(JJ) Enligt länsstyrelsen är det helt klart att det var rätt varg som sköts utanför Söderbärke under skyddsjakten. – Ja, beteendet den hade när den sköts gör att vi kan sluta oss till det, säger Henrik Thurfjell, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

Skytten sköt vargen på kort håll och enligt Thurfjell har länsstyrelsen fått in rapporter om att man kunnat vara bara några meter från vargen tidigare.
Enligt Thurfjell kan samtliga rapporter från området, om en oskygg varg, ha handlat om samma varg.

Frågan är om den nu fällda vargen verkligen var någon ungvarg. Vikten på 45 kilo gör att han ifrågasätter detta. Undersökningen av vargen vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, ska ge svar på detta. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Här vill länsstyrelserna öka vargstammen

Vargstammen ska öka ytterligare i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Västra Götaland. Det är innebörden av det förslag som det mellersta rovdjursförvaltningsområdet offentliggjorde på onsdagen.

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Annonser