Länsstyrelsen missade tjuvjägare

Gällivare (JJ) Länsstyrelsens naturbevakare bommade en misstänkt tjuvjakt i Seukokdalen, Ritsem. Både polisen och länsstyrelsen står handfallna. - Vi tog oss inte förbi vägbommen i Ritsem, säger Jan Stuge, naturbevakare, till Norrländska Socialdemokraten.

Ripjakten i Seukokdalen är avlyst fram till den 10 september men enligt säkra uppgifter finns redan en stor grupp utländska jägare i Seukokdalen, där de ska ha slagit upp ett tältläger.

Polisen och länsstyrelsens jaktenhet har tipsats om tjuvjägarna i Seukokdalen och under gårdagen åkte två naturbevakare till området som dock inte lyckades låsa upp Vattenfalls vägbom i Ritsem.

Länsstyrelsens Naturbevakarna fick sedan koden till låset, men då hade de inte tid att åka upp till Ritsem. Om de utländska tjuvjägarna flögs in med helikopter eller fick hjälp med att öppna vägbommen är oklart. Klart är dock att de kan fortsätta att jaga utan att besväras av polis eller länsstyrelse.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser