Länsstyrelsen godkänner ovanliga metoder för vildsvinsjakt

Jönköping (JJ) Vildsvinsstammen har nu ökat så mycket att djuren finns spridda över hela Jönköpings län. För att begränsa skadorna ger länsstyrelsen dispens för skyddsjakt med rörlig belysning och nattsikten för att underlätta jakten på de skygga vildsvinen.

– Det är för att skadorna kan bli så pass stora och eftersom djuren är nattaktiva har man väldigt små möjligheter att komma åt dem utan någon form av teknisk anordning, säger Ingemar Sjöberg som är viltvårdshandläggare på länsstyrelsen.  

Syftet med skyddsjakten menar Ingemar Sjöberg är att få djuren att hålla sig borta från en plats några veckor. Även om vildsvinstammen har ökat tycker Ingemar Sjöberg inte att man behöver vara orolig över att träffa på vildsvin ute i skogen.  

– Stöta på dem kan man göra men de utgör ingen fara för allmänheten. Vildsvinen har ett flyktbeteende så de flyr när man kommer för nära, säger han till Sveriges Radio Jönköping.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser