Länsstyrelsen fick backa även i Kammarrätten

Sundsvall (JJ) Länsstyrelsen i Jämtlands län ville skyddsjaga 13 järvar i länet i preventivt syfte. Beslutet överklagades men Länsstyrelsen stod på sig. Nu har dock Kammarrätten också kommit fram att uttaget är för stort.

Kammarrätten anser inte heller att länsstyrelsens beslut ska verkställas. Foto: Gettyimages

Naturvårdsverket beslutade i december att inte ge Länsstyrelsen i Jämtlands län beslutanderätt över skyddsjaktsfrågor på rovdjur eftersom de varit för frikostiga med tilldelningen i relation till populationsstorleken på järv.

Svenska Rovdjursföreningen överklagade länsstyrelsens skyddsjaktbeslut och Förvaltningsrätten gick på den klagandes linje. Länsstyrelsen överklagade då Förvaltningsrättens beslut till Kammarrätten, men även här blev det stopp. Kammarrätten anser att det inte går att besluta om skyddsjakt innan verklig skada konstaterats, rapporterar SVT Jämtland.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼