Länsstyrelsen fick backa även i Kammarrätten

Sundsvall (JJ) Länsstyrelsen i Jämtlands län ville skyddsjaga 13 järvar i länet i preventivt syfte. Beslutet överklagades men Länsstyrelsen stod på sig. Nu har dock Kammarrätten också kommit fram att uttaget är för stort.

Kammarrätten anser inte heller att länsstyrelsens beslut ska verkställas. Foto: Gettyimages

Naturvårdsverket beslutade i december att inte ge Länsstyrelsen i Jämtlands län beslutanderätt över skyddsjaktsfrågor på rovdjur eftersom de varit för frikostiga med tilldelningen i relation till populationsstorleken på järv.

Svenska Rovdjursföreningen överklagade länsstyrelsens skyddsjaktbeslut och Förvaltningsrätten gick på den klagandes linje. Länsstyrelsen överklagade då Förvaltningsrättens beslut till Kammarrätten, men även här blev det stopp. Kammarrätten anser att det inte går att besluta om skyddsjakt innan verklig skada konstaterats, rapporterar SVT Jämtland.

 

 

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser