Länsstyrelsen anmäler militären

Dalarna(JJ) Försvarsmakten har polisanmälts av länsstyrelsen i Dalarna - orsaken är en militär helikopter som flög över Njupeskär i norra Dalarna. Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

Händelsen inträffade för några veckor sedan. Anledningen till länsstyrelsens agerande är att det finns ett jaktfalkspar som häckar i området och oron över att häckningen störs.

I just det här aktuella fallet ska dock inte häckningen ha påverkats. Flygningen över nationalparken styrs både av regelverk från Luftfartsverket och från Naturvårdsverket.

– Vi tolkar det som att det är Naturvårdsverkets föreskrifter som gäller. Nu finns det en möjlighet att få prova vad som gäller, säger Stig-Åke Svensson, miljövårdsdirektör på länsstyrelsen, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser