Länsstyrelse söker rovdjursspårare

Länsstyrelsen i västra Götaland söker nya rovdjursspårare. – Vi behöver dels lära upp nya, dels få en jämn fördelning över länet, berättar Robert Andersson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen för TTELA.se.

n rovdjursspårare och besiktningsman är timanställd och förordnas för ett år i taget. Antalet uppdrag kan variera kraftigt. – Det är inget arbete någon kan försörja sig på och man måste vara beredd att åka ut när som helst. Det är inte så lätt att hitta personer som både har kunskapen och vill ställa upp i tid och otid.
– Spårningen av varg och lo är framförallt koncentrerad till vintern. Under betesperioden när tamdjuren släpps ut är risken störst för angrepp. Länsstyrelsen söker en eller två personer. De områden som täcks sämst är Dalsland och östra Skaraborg.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser