Länsstyrelse föreslår utsättning av vargvalpar i lyor

VÄRMLAND(JJ). Länsstyrelsen i Värmland tycker att vargvalpar från djurparker ska sättas ut i varglyor - detta tror man är den bästa metoden för att minska problemet med inaveln. Utsättningen menar man bör ske när honan fött en ny kull valpar.

Det är Naturvårdsverket som utreder vilken metod som är bäst att använda. Viltvårdsdelegatioen i länet framhåller valpalternativet.
– Vargarna i djurparkerna får ju ungar varje år, som avlivas. Den metoden är också lättast för allmänheten att acceptera, säger Lars Furuholm, länsstyrelsens rovdjursansvarige, till Nya Wermlands-Tidningen. 

Furuholm bedömer att det kan ta några år innan metoden kan användas. 
Enligt länsstyrlelsen kommer utsättningen av varg att innebära extra kostander på flera miljoner kronor bara i Värmland.
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser