Länspolismästare Sten-Olov Hellberg svarar på Alhems kritik

DALARNA (JJ) Sven-Erik Alhem gjorde tidigare i veckan ett utspel om att jagande poliser inte borde få utreda jaktbrott. Nu svarar länspolismästaren Sten-Olov Hellberg, Dalarna, på kritiken och tydliggör att han har fullt förtroende för de poliser som utreder jaktbrott, rapporterar sverigesradio.se.

Alhem menar att poliser som jagar är jäviga i de fall de utreder jaktbrott. Alhem pekade på jaktbrottens känslighet vid till exempel misstänkt tjuvjakt på varg.

Sten-Olov Hellberg menar däremot att polisen, oavsett om de är jägare eller inte, aldrig ser i mellan fingrarna i dessa utredningar. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser